Я за чисте довкілля

Опубліковано: 16 квітня 2021

 174241650 482345226454126 260395759698838803 nДень навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно указу Президента України «Про День довкілля». Свято було задумано на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля.
 Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців у питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Щорічне його відзначення допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля тапідкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.
 У читальному залі бібліотеки ім. Л. Кащенка організовано тематичну книжкову виставку «Я за чисте довкілля». Тут представлено монографії, збірники наукових праць, матеріали науково-практичних конференцій, науково-популярні видання, навчальні посібники, статті з періодичних видань, присвячені навколишньому середовищу та екологічній безпеці тощо.
 Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити навколишнє середовище чистішим, а наше майбутнє залежить тільки від нас!