Відкрито доступ до платформи Research4Life

Опубліковано: 06 квітня 2022

Відкрито доступ до платформи Research4Life

Прагнучи надати підтримку науковій спільноті України в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала РФ, видавництва наукової літератури відкрили українським вченим до кінця 2022 року безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів в межах проєкту Research4Life.

Research4Life – проєкт, організований у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Програмою ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародною організацією праці (МОП), Корнельським і Єльським університетами, а також Міжнародною асоціацією науково-технічних і медичних видавців.

У межах платформи Research4Life забезпечується доступ до більше ніж 154 тис. наукових журналів і книг від понад 200 видавців з усього світу. Платформа складається з 5 колекцій літератури:

Hinari (дослідження в галузі біології та медицини);

AGORA (дослідження в галузі сільського господарства);

OARE (дослідження навколишнього середовища);

ARDI (доступ до науково-технічної інформації);

GOALI (дослідження в галузі права та соціальних наук).

Усі співробітники Західноукраїнського національного університету мають змогу отримати доступ до вмісту платформи, звернувшись до інформаційно-технічного відділу бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ (Бережанська, 4) для отримання логіну та паролю для входу.