Генеза бібліотечних таємниць

Опубліковано: 16 вересня 2022

24 Книга споконвічно володіла таємницею. Цей загадковий океан, що манить у свої глибини. Хто вміє плисти його хвилями, той здобуває безцінні скарби мудрості. Бібліотека це цілий світ, де кожна книга – поводир у царство знань і мапа для освітчених людей.
 Наші читачі - це спраглі до мудрості молоді і креативні люди. Студенти та викладачі відвідують нашу бібліотеку, щоб дізнатися про нове і незвідане. Особливо їх цікавлять нові підручники, монографії, нова періодика та нові збірки праць провідних науковців. Не забувають і про художню класику... Наші поети, письменники, мемуаристи вкотре доводять що вони на часі і направду в історичній величі звучить їх слово.
 Принципове значення для працівників бібліотеки повинно мати вміння прищепити відвідувачам внутрішнього потягу до книги. Формування інформаційної культури читачів є важливою умовою залучення до активного використання різноманітних джерел інформації.
 Це підвищує рівень інформаційної компетентності здобувачів освіти. Сучасна бібліотека - це інформаційний центр, де сконцентровані ресурси, що якісно змінюють навчальний процес.
У свою чергу, виховання інформаційної культури, що проявляється у свідомому та осмисленому доборі інформаційних джерел, формуванні навичок систематизації та особистісної оцінки інформації, уміння користуватися рекомендаційною бібліографією, каталогами та картотеками є надзвичайно важливим для сучасної молодої людини.
                                               Автор – завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна.

252322