Акція «Голуб миру»

Опубліковано: 20 вересня 2022

mur7 21 вересня – світ відзначає Міжнародний День Миру. Збереження миру у всі часи було найважливішою проблемою.
 У час, коли в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, цей день особливий. На нашу миролюбну Україну напав ворог. Щоденно гинуть військові і мирне населення. Нам дуже хочеться, і ми віримо в те, що ці страшні сторінки нашої історії закінчаться найближчим часом.
 І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир, щоб нам завжди світило ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб повернути посмішки на обличчях у людей і спокій в країні.
 Емблемою миру є голуб. Існує біблійна легенда, у якій йдеться про те, що після всесвітнього потопу Ной випустив голуба, аби довідатися, чи спала вода на землі. Голуб повернувшись, приніс оливкову гілочку як свідчення благодатних умов для проживання . З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя.
 Сьогодні у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ проведено акцію «Голуб миру».
Модератором акції виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна.
 До акції долучилися студенти груп ТТт-11, ПДт-11 та ПСт-11 у рамках вивчення дисципліни «Захист України», яку викладає доцент Світлана Лукащук-Федик.
 Молодь почепила на маскувальну сітку (яку самостійно виплела) символічних голубів, які, сподіваємось, принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття та страждання тисячі українців. Нехай ці голубки повернуть додому батьків, синів, чоловіків та братів, щоб спокій запанував у душах та серцях людей … у кожній українській родині ….
 mur1mur2mur3mur4mur5mur6mur8mur9mur10