Диспут "Як проявляється справжній патріотизм?"

Опубліковано: 01 листопада 2022


1 У бібліотеці ім. Л. Каніщенка дискутували на досить цікаву та актуальну тему сьогодення "Як проявляється справжній патріотизм?".
 Захід проведено у формі дискусії з метою поглиблення усвідомленого розуміння поняття «патріотизм»; прагнення бути свідомим громадянином, патріотом України; розвитку вміння доводити власну думку обґрунтовано та підбирання аргументів для визначеної позиції.
 Студенти отримували запитання від модератора – завідувачки читального залу Ірини Любезної і відповідали на них. Виходячи з відповідей студентів, у яких вони підтримували ту чи іншу точку зору, присутні поділилися на дві групи.
 Участь в обговоренні основних питань (Хто є патріотом у сучасній Україні? Як насправді проявляється патріотизм? Яке значення в слово «патріотизм» вкладаєте ви? Людина, яка говорить українською мовою, обов’язково є патріотом? Сучасний патріотизм: мода чи життєва позиція? Можна бути патріотом за межами своєї країни?) брали всі. У суперечці народжувалася істина. Відповіді були щирими та чесними.
 Диспут включав декілька аспектів проблеми для обговорення, а саме: «Патріотизм і мова», «Сучасний патріотизм: мода чи життєва позиція», «Можна бути патріотом за межами своєї країни?»
Присутні ще й мали мужність визнати правоту інших. Були аргументи «За» і «Проти», проте з’ясувавши їх, молодь зрозуміла, що важливо своїми вчинками хоч якось виявляти свою любов до Батьківщини, виховувати в собі переможне почуття гордості, прагнути, щоб твоє життя стало життям свого народу!
 Патріотом є та людина, яка зобов’язана бути українцем щодня. Патріот – це не просто горде звання, котре зараз в пошані і в моді, це наш щоденнийобов’язок.
 Так, бути патріотом – це модно! Проте необхідно бути дієвим патріотом, а це набагато складніше, але і набагато крутіше!
 Патріотизм - це одна із якостей людського характеру. Патріотизм породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ. Патріот живе в єдності зі своїм народом, він живе своїм народом, адже життя народу стає його життям.
 Завдяки диспуту студентська молодь зрозуміла, хто такий патріот та якими якостями він повинен володіти, щоб стати гідним громадянином своєї держави. Сподіваємось, що завдяки диспуту присутні змогли ще більше розвинути почуття гордості за приналежність до української нації; підвищення інтересу до вивчення історії своєї держави; розвиток правосвідомості учнів.

p3pat4p5p2