Богдан Сильвестрович Лепкий

Опубліковано: 07 листопада 2022

До 150 років від дня народження (9.11. 1872 — 21.01.1941)

487d8208                           «Ми віримо глибоко й безконечно,
                           Що правда і добро,
                           І наш народ не вмре!»
                                             Б. Лепкий

 Богдан Лепкий – видатний поет, прозаїк, критик, видавець, перекладач, історик літератури, літературознавець, громадсько-культурний діяч, художник, публіцист. Він усе життя і весь талант присвятив своєму народові, збагаченню його культури, літератури. Вражає його універсалізм, багатогранність творчих інтересів.
 Вся творча спадщина Богдана Лепкого складає понад 80 власних книг, у тому числі циклу романів «Мазепа», повістей, оповідань, казок, спогади, збірки віршів та поем, а також перекладів, літературознавчих досліджень, статей літературного та мистецького спрямування, опубліковані у численних газетах, журналах, альманахах, календарях, збірниках, він – упорядник і видавець 62 томів творів української класики з ґрунтовними дослідженнями, примітками, коментарями.
 М. Ільницький писав : «Богдан Лепкий – не епізодичне ім’я в українській літературі, це постать першорядної ваги, пересічного таланту. Поет, прозаїк, перекладач, літературознавець, видавець – він у кожну з цих галузей вніс вагомий вклад».

Пропонуємо Вашій увазі переглянути презентацію по даній темі.