Бесіда “Шевченко в нашому житті”

Продовжуємо відкривати для себе Шевченка.
У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбулась зустріч студентської молоді фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ з журналісткою, колишньою редакторкою відділу мовознавства журналу “Дивослово”, вчителькою та викладачкою української мови та літератури, а тепер ВПО Тернополя Неліною Тетяною Павлівною.
Тетяна Неліна провела бесіду на тему “Шевченко в нашому житті”. Розповіла про свої спогади, як все своє життя «йшла» до Шевченка (досліджувала його життя та творчість), навчала молодь як його збагнути. Студенти дізнались маловідомі цікавинки з життя митця.
Сподіваємось, що через почуту інформацію молоді люди відкриють для себе багато нового про Шевченка-митця і Шевченка-просвітника. Долати перешкоди, бути собою незважаючи ні на що – ось що доносить до нас Тарас Шевченко.
Другою частиною зустрічі була розмова про рятівне заняття для пані Тетяни під час війни – створення оберегу для наших захисників ляльок-мотанок. Більше ста ляльок-мотанок протягом двох років вона передала у бібліотеку ім. Л. Каніщенка, які разом з маскувальними костюмами і сітками поїхали на передову.