Відкрита лекція “Використання технологій точного землеробства в Агрокомпанії МХП”

Сьогодні у читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ для студентів-агрономів відбулась відкрита лекція на тему «Використання технологій точного землеробства в Агрокомпанії МХП. Роль агродиспетчерського центру у виробництві сільськогосподарської продукції», яку провели представники компанії МХП.
МХП — міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. На заході України представлена Західним Хабом – групою підприємств із центральним офісом у Тернополі.
Попри війну, підприємства Західного Хабу МХП продовжують розвиватися і залишатися надійним роботодавцем й опорою для пайовиків.
МХП працює у напрямах агро, виробництва продуктів харчування та ритейлу і має дочірні підприємства у Великій Британії, Саудівській Аравії, ОАЕ та країнах ЄС. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі.
Компанія – вагомий гравець на аграрному ринку, виробничі потужності якого охоплюють 12 областей України. Земельний банк становить 360 000 га, з них під вирощування сільськогосподарських культур – 353 000 га. Важливою складовою агровиробництва МХП є цифровізація та застосування інновацій.
Попри всі виклики сьогодення МХП і зокрема Західний Хаб активно впроваджує інноваційні технології та інвестує в техніку, в тому числі – обладнану елементами точного землеробства. Суть точного або «прецизійного» землеробства – у збереженні ресурсів і одночасному отриманні максимальної продуктивності з кожного гектара поля завдяки оптимізації сільськогосподарського виробництва та економії ресурсів. Це – єдиний шлях, яким можна досягти зниження використання добрив, засобів захисту рослин та насіння.