Творча зустріч із поетом-воїном Олександром Хоменком

25 квітня 0 13:00 у читальному залі для студентів бібіліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ у межах проєкту “Дегустація книги” відбудеться презентація книг українського поета, есеїста, історика, музейника та військовослужбовця батальйону “Свобода” (позивний “Історик”) Олександра Анатолійовича Хоменка.
Кандидат історичних наук, до повномасштабного вторгнення – завідувач сектора “Музей української революції 1917–1921 років” у Національному музеї історії України.
У творчому доробку має низку монографій, чотири поетичні збірки та збірку есеїв.
“У домі сухого серця”-тексти вихоплені, з-під румовищ 2022-го, року, у якому метафора стала зайвою, бо світ ущільнився до квітесенціі афоризму, події стали притчами, а сухий степ Донеччини-Ойкуменою. А ще у тому погибельному й осяйному році з нами лишалася надія. І ностальгія. І Нова радість у тому році стала, яка не бувала…
“Таріль коло Раю. Паралельні тексти” Олександра Хоменка – це досвід письма на перехресті знаного і знакового, пізнаного і призначеного, поезії і есеїстики. У світі, де час перестав бути своїм, автор плекає засадничу несвоєчасність- і вочевидь, на цьому шляху йому буде чим втішатися.
На заході також буде присутня журналістка і співробітниця Українського інституту національної пам’яті – Наталія Позняк-Хоменко, яка ознайомить читачів зі своєю літературною творчістю.
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати презентацію книг (вул. Бережанська, 4).