Еко-захід “Збережемо довкілля разом”

22 квітня у межах проєкту “Зелена бібліотека” до Всеукраїнського Дня довкілля у читальному залі для студентів бібіліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ проведено еко-захід “Збережемо довкілля разом” для учнів школи-економічного ліцею № 9 ім. І. Блажкевич.
Учасникам заходу проведено лекцію “Екоактивізм та важливі екологічні звички у повсякденному житті” доцентом кафедри екології та охорони здоровʼя Олександром Бондарем. Обговорили, як можна (з)робити свій внесок у збереження довкілля.
А також дізналися про: використання екошоперів та екочашок як альтернативи пластиковим пакетам; трубочки з бамбука, очерету та металу як заміна пластиковим соломинкам; водний відбиток як вплив нашого споживання на водні ресурси.
Присутні переглянули тематичні екологічні відео-ролики та відбулось їх обговорення.
Проведено ековікторину та екогру “Водний відбиток”, що допомогло учням краще зрозуміти, як вони можуть внести свій вклад у збереження природи.
Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна репрезентувала тематичну виставку матеріалів екологічного спрямування та ознайомила відвідувачів з екологічним проєктом “Зелена бібліотека”, продемонструвавши презентацію “Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека”.
Такі заходи не тільки підвищують екологічну обізнаність, але й надихають на активні дії на користь довкілля. Вони показують, що кожен з нас може стати зміною, яку хочемо бачити у світі, починаючи з маленьких кроків у повсякденному житті.