Творча зустріч з патріотичною родиною Хоменків

У межах проєкту “Дегустація книги” відбулась презентація творчості українського поета, есеїста, історика, музейника та військовослужбовця батальйону “Свобода” (позивний “Історик”) Олександра Хоменка.
Кандидат історичних наук, до повномасштабного вторгнення – завідувач сектору “Музей української революції 1917–1921 років” у Національному музеї історії України.
У творчому доробку має низку монографій, чотири поетичні збірки та збірку есеїв.
“У домі сухого серця”- тексти, вихоплені з-під румовищ 2022-го року, у якому метафора стала зайвою, бо світ ущільнився до квінтесенції афоризму, події стали притчами, а сухий степ Донеччини – Ойкуменою. А ще у тому погибельному й осяйному році з нами лишалася надія. І ностальгія. Нова радість у тому році стала, яка не бувала…
“Таріль коло Раю. Паралельні тексти” Олександра Хоменка – це досвід письма на перехресті знаного й знакового, пізнаного й призначеного, поезії та есеїстики. У світі, де час перестав бути своїм, автор плекає засадничу несвоєчасність. І, вочевидь, на цьому шляху йому буде чим втішатися.
На заході також була присутня журналістка і співробітниця Українського інституту національної пам’яті – Наталія Позняк-Хоменко, котра ознайомила читачів зі своєю літературною творчістю, а також із книгами інституту, в яких можна чимало почерпнути свіжого, пережитого, волонтерського, непростого воєнного, але правдиво-сучасного.
Також захід відбувся за участі директора видавництва “Джура” Василя Ванчури, в якому друкується наш захисник, військовослужбовець Олександр Хоменко, і прекрасного історика, викладача ЗУНУ, в минулому також військовослужбовця Миколи Лазаровича.
Дуже приємно, що активними слухачами та співрозмовниками презентації книг стали студенти ВСП “ФКЕПІТ ЗУНУ” (викладачі Юрій Дзюла, Ірина Кость) й учні ТНВК ШЕЛ 9 ім. І. Блажкевич (вчителі Наталя Южин, Віта Копитко)
Усім нам Перемоги, Миру, Божого благословення! Все буде Україна!!!