«Осіння симфонія природи» (екологічно-кліматична гра «KEEP COOL», квест, вікторина, ботанічний калейдоскоп)

 
398065451 os1 n

 У бібліотеці ім. Л. Каніщенка відбулось свято «Осіння симфонія природи» для студентів екологів і агрономів.
 На свято завітали завідувач кафедри агробіотехнологій Антін Шувар, доцент агробіотехнологій кафедри Олена Чернишенко та викладачі кафедри екології та охорони здоров’я Василь Файфура, Оксана Ярема, Олександр Бондар. Із вітальним словом до учасників заходу звернувся директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка Казимир Возьний, який побажав отримати хороший настрій, позитивні емоції та продуктивний результат від проведеного заходу.
 Гра “Keep cool” – це популярна настільна гра, розроблена вченими Постдамського Інституту з досліджень кліматичних змін. Гра активно використовується європейськими університетами, школами та громадськими організаціями як засіб для підвищення рівня обізнаності з екологічних та кліматичних проблем.
 Модератором гри виступив доцент кафедри екології та охорони здоров’я Олександр Бондар.
 Метою гри була практична демонстрація особливостей і складнощів міжнародних відносин у сфері вирішення глобальної проблеми зміни клімату. Три команди представляли конкуруючі групи країн, що мають знайти баланс між підтриманням стану світового клімату та власними економічними й політичними інтересами.
 Учасники заходу вiдчули себе у ролях керiвникiв держав, регонів, представників преси та громадськості, зробити свiй внесок у розвиток екологічної ситуації у свiтi.
Потрібно було домовлятися задля досягнення політичних цілей, що виявилося не дуже просто. Іноді виходило колективно будувати кліматичну політику, а іноді доводилося приймати поодинокі рішення, щоб врятувати Всесвіт. Гра моделює ситуацію, що насправді відбувається у світі.
 Гравці дізнались чимало нового про екологію, а також спробували об’єднуватись мiж собою для покращення долі планети.
 Колективно вирішили, що настільна версія – це можливість навчитися перемовинам та тонкощам у політичному спілкуванні.
Кожен із учасників виніс для себе те, що кліматичні зміни стосуються кожного, але ми всі можемо на це повпливати.
 Опісля гри “Keep Cool” учасники обговорили екологічні проблеми у світі, зокрема в Україні.
 У межах вивчення дисципліни «Ботаніка, яку викладає доцент кафедри агробіотехнологій Олена Чернишенко, проведено вікторину «Рослини в нашому житті». Мета вікторини – розвиток уявлень про єдність людини та природи; формувати уявлення про значущість і цінність будь-яких живих організмів на нашій планеті та їх взаємини у біогеоценозі; розвивати екологічне мислення студентів, продовжити роботу з формування культури поводження людини в природі.
 Ботанічний калейдоскоп складався із кросвордів, загадок та різних завдань, основою яких була ботаніка. Також проведено гру «Доміно», де було необхідно підібрати кінцівки до карток з незакінченими фразами.

398056494 os n398063495 js5 n398672466 os2 n398053191 os3 n398030889 os4 n