Бібліоуроки для першокурсників ЗУНУ

396837980 br n Протягом вересня та жовтня у бібліотеці ім. Л. Каніщенка  працівниками бібліотеки було проведено 82 бібліоуроки для першокурсників всіх факультетів та інститутів ЗУНУ.

 На бібліоуроках ознайомили студентську молодь із структурою бібліотеки: відділ комплектування та обробки літератури, інформаційно-технічний відділ (комп’ютерний зал), читальний зал для викладачів та аспірантів, читальний зал для студентів, абонемент наукової літератури, читальний зал іноземної літератури, читальний зал бібліотеки юридичного факультету, абонемент художньої літератури; правилами користування бібліотекою ім. Л. Каніщенка та її фондами; мандрували віртуальним світом книгозбірні та навчили першокурсників користуватися спеціалізованою бібліотечною програмою УФД/Бібліотека.
Розповіли як працює електронний каталог, завдяки якому здійснюється пошук літератури; репозитарій, який надає вільний доступ до дисертацій, монографій, наукових видань та праць викладачів ЗУНУ, навчально-методичних матеріалів та кваліфікаційних робіт студентів.
Довели до відома студентів, що на сайті нашої бібліотеки працює віртуальна довідкова служба. Віртуальна довідкова служба (ВДС) — онлайнова служба, що виконує разові запити віртуальних користувачів, пов’язані з пошуком різного спектру інформації. ВДС є частиною інформаційного сервісу бібліотеки. “Віртуальна довідка” – це бібліотечна служба, бібліограф якої допоможе Вам знайти інформацію про книги, статті, а також підібрати список літератури за конкретною темою. Перш ніж поставити запитання, необхідно ознайомитися з правилами користування віртуальною довідково-бібліографічною службою (ВДБС) («Віртуальною довідкою») бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ.
Звернувшись до нашої служби, читач зможе отримати:
• тематичний бібліографічний список (за електронним каталогом нашої бібліотеки):
• консультацію з бібліографічного опису та складання списку до курсової роботи та реферату;
• інформацію про необхідну літературу до реферату чи курсової роботи;
• список нових надходжень до бібліотеки за певний період.
Обслуговуються всі користувачі, які звертаються у службу, незалежно від віку, рівня освіти, місця проживання, а також від того, чи є вони читачами бібліотеки.
Читальний зал для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету сьогодні – це концентрований символ культури, де можна скористатися книжковим та періодичним фондом, отримати відповіді на питання, які цікавлять читача, зустрітись із відомими особистостями Тернопільщини, пройти ігри-квести, інтелектуальні вікторини, переглянути документальні та художні фільми, поспівати в карооке чи просто гарно провести дозвілля.

397888928 br1 n397883943 br2 n396829130 br3 n397893519 br4 n396729573 br5 n396722300 br6 n