Духовно-поетичний захід “Дорога додому” у поєднанні з психологічно ресурсною зустріччю “Мій дім”

У рамках “Національного тижня читання поезії”, який проходить з 16 по 24 березня 2024 року в Україні в бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ для ВПО Тернополя відбувся духовно-поетичний захід “Дорога додому” у поєднанні з психологічно ресурсною зустріччю “Мій дім” по стабілізації психо-емоційного стану для внутрішньо переміщених осіб з практичним психологом Ольгою Тимків.
Модератор – завідувач читального залу для студентів Ірина Любезна.
Протягом зустрічі читали вірші та частинки оповідань на тему «Дорога додому». Це було чудовою нагодою відзначити роль поетичного слова у культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події однією з перших. Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – “Ріки незмінно течуть додому”.
Наш дім там, де наше серце, відчуває безпеку, мир, любов, спокій, захист, теплоту, турботу, прийняття!
В цей важкий час кожній людині важливо плекати внутрішні ресурси, які допоможуть вистояти у миті невизначеності та допоможуть не втратити надії і віри у мирне життя…
Обмінюючись позитивною енергією та передаючи вогник Надії, без якого не можлива Віра у нашу Перемогу, учасники зустрічі відкрили свої серця, отримали цінні для кожного слова підтримки. Поринули у світ казки, а потім за допомогою метафор і кольорів створювали власний простір, у якому затишно і безпечно(використовуючи казкового персонажа-равлика, який носив свою хатинку з собою), а ще за допомогою медитативної техніки здійснили пошук власного “безпечного місця”.
Захід пройшов атмосферно, присутні насолоджувалися теплим спілкуванням, рефлексією та ароматом кави!