Літературна година “Я душу пустив у душу народу”

 
Сьогодні – 14 травня – виповнюється 153 роки від дня народження письменника та громадського діяча – Василя Стефаника (1871–1936).
У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ проведено літературну годину “Я душу пустив у душу народу” для внутрішньо-переміщених осіб, які проживають в Тернополі.
Завідувач читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка Ірина Любезна навела цікаві факти з біографії Василя Стефаника. Під час заходу присутні переглядали презентацію про визначні події із життя і творчості видатного письменника.
Василь Стефаник – великий новатор в українській літературі, творець і неперевершений майстер дуже стислої, драматичної за змістом, глибоко ліричної соціально-психологічної прози про сільське життя.
Твори Василя Стефаника періоду 20-30-х років є важливим джерелом з історії національно-визвольної боротьби Західної України. Василь Стефаник сказав нове слово в літературі про життя селянства Галичини, обравши зі скарбниць світового словесного мистецтва жанр “малої прози”.
Письменник виразно збагатив нашу літературну мову елементами покутського говору. Його твори, манера письма справили великий вплив на розвиток української новелістики. Він хотів бачити свій край вільним, щасливим, і своєю творчістю наближав цей час.