Бібліотабір у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ (червнева зміна)

Протягом червня діти віком від 6-ти до 12-ти років провели захоплюючі канікули із користю та задоволенням. У бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ кожного дня їх чекали неймовірні емоції та враження, нові знання, ігри та веселі пригоди! Програма канікул дала можливість кожній дитині стати впевненішою у собі, навчатися взаємодіяти в команді, розкривати свій творчий потенціал, набути лідерських навичок, знайти нових друзів.

Програма бібліотабору збалансовано поєднувала вікторини, тренінги, інтелектуальні ігри, творчі майстер-класи, квести та активні ігрові методики. Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ стала майданчиком для самовдосконалення кожного учасника за підтримки досвідченої команди організаторів.

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна детально вивчивши кругозір, хобі та  захоплення вихованців зуміла знайти підхід до кожної дитини.

Дітям дуже сподобалась різна тематика майстер-класів, а саме:  створення оберегу для Захисників (ляльки- мотанки, журавлики, плетіння патріотичних браслетів, ангелочків); арт-терапія (малювання кавою, фарбами,  вушними паличками, помадою, зубними щітками, листочками та квітами); валяння вовни (створення вовняної іграшки); колаж-аплікації з кольорового паперу, кляксографія.

Щодня дітей чекали руханка, повчальні мультфільми, презентації, вікторини, читання книг, бібліотечні «привиди» у книгосховищі, ігри з м’ячем  та прогулянки на свіжому повітрі, малювання кольоровою крейдою на подвірʼї книгозбірні,  пускання мильних бульбашок.

Дітям була організована зустріч з Захисником, який з 2014 року боронить рідну землю від ворога Василем Скочило, який кожному дав можливість одягнути бронежилет і відчути себе на кілька хвилин воїном. У знак подяки діти подарували свої малюнки Захиснику.

У рамках проєкту програми президента України «Активні парки – здорова Україна» для дітей проведено квест на стадіоні (вул. Покрови).

Вихованці бібліотабору відвідали лабораторію хімічного аналізу та дослідження навколишнього середовища кафедри екології та охорони здоров’я ЗУНУ. Дітки провели аналіз якості овочів та фруктів на вміст нітратів, проводили експерименти «Магічний вулкан» та «Злиття кольорів», а також досліджували різні мікропрепарати під мікроскопом.

Кожен день був особливим, цікавим та насиченим.

Сподіваємось, що діти ще довго  пам’ятатимуть бібліотабір і чекатимуть з нетерпінням нових зустрічей.