Майстер-клас з приготування вареників

Для вихованців бібліотабору бібліотеки Л. Каніщенка ЗУНУ проведено майстер-клас з приготування вареників. Ліпити їх вчила спільнота кулінарного десанту «Едера», яка обʼєднала тернополян та ВПО (Краматорськ, Скадовськ, Попасна,Нікополь, Херсон, Донецьк, Запорізька обл. та інші міста України), які переконані, що сильним воїном може бути тільки ситий воїн. З початку повномасштабної війни вони кілька раз на тиждень збираються і ліплять вареники Захисникам. Тісто на волонтерській кухні замішують чоловіки – професор ЗУНУ Володимир Горин і Юрій Савельєв (ВПО).
Майстер-клас почався із молитви «Отче наш» і «Богородице Діво». В атмосфері приємного спілкування діти ознайомилися з традиційною українською їжею. Вони змогли створити першу власну найсмачнішу страву, яку потім волонтери передали нашим Захисникам.
Після трудомісткого, цікавого і захоплюючого процесу ліплення, діти спостерігали, як вони варяться та охолодженими, добряче перемащеними смальцем зі шкварками, фасуються у пластикові відерця.
Леся Глинська із радістю передала два з них для діток, які посмакували варениками під час обіду. Вареники вийшли особливо смачними, адже ліплені з молитвою та любовʼю.
Діти щасливі, що змогли долучитися до благородної місії і створити смакоту для Захисників та Захисниць. Із безмежною вдячністю до всієї команди кулінарного десанту подарували печиво, чай та солодощі.
Нагадуємо, що для вареників волонтерам кулінарного десанту «Едера» потрібне борошно, картопля, смалець або кошти для закупівлі всіх необхідних продуктів. Не стійте осторонь, наближаймо Перемогу разом!