З Днем Державного Прапора України!

23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю.

Синьо-жовте поєднання утвердилося як українські національні кольори під час європейської “Весни народів” у 19 столітті. Але загалом ця символіка з нами зі значно давніших часів.
Поєднання блакитного тла та жовтого малюнку зустрічається в символіці українських населених пунктів, починаючи з часів Русі. Козаки використовували синє тло та малювали жовті хрести, небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах.

Від початку повномасштабного вторгнення наш жовто-блакитний стяг став для всього світу символом незламності, патріотизму, сили духу та волі.

Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони бережно підписують його своїми позивними побратимам на пам’ять. Він майорить над вільними і звільненими містами України. Проте найбільше ми бажаємо, щоб український стяг прикрасив ті міста та села України, які тимчасово окупував ворог.

Сьогодні український прапор укотре нагадує нам, хто ми та за що боремося. Він допомагає зберігати нашу ідентичність і робити все для розвитку України!

Нехай наш Прапор завжди сяє в небі вільної та незалежної країни! Бажаємо миру та перемоги всім нам! Слава Україні! Слава ЗСУ!