Науково-просвітницький форум “Кордон мужності та героїзму”

20 вересня з нагоди Дня захисників і захисниць України у бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбувся науково-просвітницький форум “Кордон мужності та героїзму”. Захід організовано Національною академією Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького за сприяння кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Західноукраїнського національного університету.
Захід розпочався з виконання Державного Гімну України та вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання.
З вітальним словом виступили заступник директора бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Алла Панчук та проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов.
Як зазначають організатори, головними завданнями форуму, який триватиме до 11 жовтня у різних містах України, є вшанування прикордонників і прикордонниць, формування та збереження історичної пам’яті українського народу про їхній героїзм у збройному протистоянні з російським агресором, національно-патріотичне виховання молоді на прикладах Захисників та Захисниць України, формування почуття відповідальності за свою країну, її майбутнє, розвиток читацьких інтересів молоді та пропагування книги як джерела знань і досвіду.
У межах Форуму організатори презентували книжкову серію “Шлях до Перемоги” та задум проєкту книги під назвою “В ім’я України: стежини прикордонної звитяги”. Працівники бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ передали для потреб Збройних Сил України власноруч сплетені маскувальні сітки та кікімори. Разом до Перемоги!