“Фінансова безпека для кожного”

У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбулась ознайомча зустріч із спікерами у межах проєкту “Фінансова безпека для кожного”.
Подія відбулася за сприяння адміністрації Західноукраїнського національного університету, ініціатором якої виступила ГО “Спілка жінок Тернопільщини”.
Проєкт з фінансової грамотності орієнтований на внутрішньо переміщених осіб, які прагнуть покращити свої знання та навички в управлінні особистими фінансами.
Проєкт враховуватиме індивідуальні потреби кожного учасника та включатиме інтерактивні заняття з основ фінансової грамотності; індивідуальні консультації та підхід до кожного учасника; практичні навички управління особистими фінансами та поради з планування бюджету, заощаджень та захисту від фінансових шахрайств.
З вітальним вступним словом виступили Казимир ВОЗЬНИЙ – директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ, к.е. н., доцент, Уляна КОРУЦ, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), д.ю.н., доцент кафедри адміністративного права та судочинства ЗУНУ, Олеся КАПУШ, голова правління ГО “Спілка жінок Тернопільщини”, заст. директора з економічних питань Тернопільської обласної філармонії, які наголосили на важливості та актуальності даного заходу.
Із презентацією певного напрямку (теми) з курсу фінансової грамотності виступили такі спікери: Володимир ГОРИН, д.е.н., професор кафедри фінансів ім. С. І. Юрія (Основи оподаткування:що таке податки, як вони впливають на особистий бюджет, як правильно подавати податкові декларації), Ольга Іващук к.е.н., доцент кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу (Банківські послуги та продукти: як вибирати та користуватися банківськими продуктами, включаючи депозити, кредитні картки, онлайн-банкінг), Олексій ШАРАБУРА, головний редактор фактчек порталу Без Брехні, медіатренер з критичного мислення та медіа грамотності (Фінансова грамотність та протидія шахрайству), Оксана ШЕВЧУК, к.ю.н., доц., доцент кафедри адміністративного права та судочинства (Фінансові права та обов’язки: Права споживачів фінансових послуг, як захищати свої інтереси та звертатися за допомогою в разі потреби), Наталія ЯЦИШИН, амбасадорка фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, директорка Тернопільської агенції страхової компанії ТАС Лайф, кандидатка економічних наук (Основи фінансової грамотності, особистий бюджет і планування витрат. Фінансове планування на майбутнє).
На захід завітала Ірина ГОЛЯШ, представниця ГО “КримSOS” в Тернопільській обл. з питань працевлаштування, навчання, підвищення кваліфікації, перекваліфікації, отримання грантів та започаткування підприємництва для ВПО, яка проінформувала присутніх про свою діяльність та запросила до співпраці.
Проєкт спрямований на підвищення фінансової грамотності та допомогу у вирішенні фінансових питань в умовах переселення.