Літературна година “В поколіннях я озвуся…”

Працівники читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ в рамках проєкту “Бібліотека без стін та кордонів” провели літературну годину “В поколіннях я озвуся….” під час якої ознайомили першокурсників кафедри транспорту і логістики навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ із однією із найважливіших постатей української поезії ХХ століття Павлом Тичиною.
 Цьогоріч у січні виповнюється 133 роки з дня народження Павла Тичини, українського поета, перекладача, публіциста, громадського та державного діяча.
 В історію української літератури П. Тичина увійшов як поет-новатор, який збагатив лексику, ритміку, музично-зображальні можливості української поезії, створив власний поетичний стиль, який отримав власну назву – “кларнетизм”. Поезія Павла Григоровича музична, наповнена зоровими, слуховими та іншими образами.
 Під час заходу завідувач читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка Ірина Любезна ознайомила молодь із життям і творчістю П. Тичини, навела маловідомі цікаві факти про Павла Тичину, а також розкрила ідейно-художній зміст його поезій та особливості поетичного таланта митця – уміння поєднати у творчості слово, музику й барви.
 Студенти емоційно сприйняли поезію Тичини та із задоволенням познайомились з тематичною книжковою виставкою, яку підготували працівники читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка.
 У своїй літературній діяльності Павло Тичина виявив себе одним із найосвіченіших українських письменників, чия ерудиція охоплювала суміжні з літературою види мистецтва – музику і живопис. Художня спадщина поета має велику цінність, залишаючись в золотому фонді нашої культури.