Інформаційно-просвітницька година “Роль книги та бібліотеки у житті людини”

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна провела інформаційно-просвітницьку годину для учнів 7-А класу Тернопільського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей №9 імені Іванни Блажкевич” .
Читання книг – це велика духовна цінність та водночас насолода і відпочинок.
Ірина Любезна спробувала розкрити суть та значення бібліотеки як базового соціального інституту; зміст значення книги, як “джерела знань”; надала поради присутнім щодо розвитку уміння правильно читати книги та бажання користуватися посібниками для збагачення свої знань.
Під час інформаційної години учні мали змогу долучитися до джерел духовності. Переглянули презентацію про історією розвитку книг та книгодрукування. Згодом обговорили актуальні питання щодо ролі книги у житті людини, яка є надзвичайно великою, адже своїй грамотності, освіченості ми зобов’язані саме книзі. Книги прищеплюють нам добрі почуття і благородні думки, мотивують до хороших вчинків, сприяють моральному становленню.
Звернула увагу на те, що незважаючи на високі темпи розвитку цифрових технологій та потоків інформації, молодь цікавиться наповненням бібліотечних фондів сучасною літературою та проблемами книговидання у воєнний період.
Такий захід став чудовою нагодою донести ідею необхідності існування бібліотек у сучасному культурно-освітньому просторі. Адже з давніх-давен книга, бібліотека користуються великою шаною і любов’ю. Історія України невіддільна від історії бібліотек. Книгозбірні відіграли важливу роль у розвитку цивілізацій. Сьогодні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, великий внесок яких у розвиток вітчизняного державотворення, освіти, науки і культури – безцінний.
Книга освітлює шлях людині, немов незгасимий смолоскип. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних, у ваших руках, бібліотекаря.
Великий філософ Д. Дідро сказав, що найщасливіша людина – та, яка дає щастя великій кількості людей. А професія бібліотекаря надає таку можливість. Чудово, коли ти можеш подарувати читачеві радість спілкування з книгою!