VIII Марафон відповідальності – ініціатива фонду родини Б. Д. Гаврилишина

“Ми [українці] могли би багато чого зробити для світу, бо він загалом хворий. Недуга – це коли людина не має жодної духовної цінності. Збереглися тільки матеріальні. А ми не такі”. Богдан Гаврилишин.

Третій рік поспіль долучаємось до Марафону відповідальності – ініціативи фонду Родини Богдана Гаврилишина, метою якої є поширення цінностей відповідальності серед українців та українок, осмислюємо Декларацію відповідальності, обираємо свій пункт для змін – обов’язки людини до довкілля (економно та розумно використовувати ресурси, уникати забруднення біосфери).

Гаслом Марафону цьогоріч стали слова Богдана Гаврилишина: “Все, що я зробив у житті, я починав із мрії”. У віці 12-ти років Богдан Гаврилишин мріяв про дві речі – бути вільною людиною та мандрувати світом. Обидві мрії здавались абсурдом у часі Другої світової війни. Та обидві мрії, як ми знаємо, здійснились.

З вітальним словом виступив директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка Казимир Возьний та в. о. директора навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Максим Живко. Присутні дізнались більше цікавих фактів із життя видатного українця та морального авторитета нації – Богдана Дмитровича Гаврилишина.

На заході в режимі онлайн була присутня також голова фонду  Родини Богдана Гаврилишина Маріанна Єлейко, яка зазначила, що Марафон відповідальності – це можливість стати частиною чогось більшого, що сприяє позитивним змінам у нашій державі, яку ми всі спільно захищаємо та відбудовуємо. Бо наша відповідальність – у взаємодії!

Викладачі, студенти інституту та працівники бібліотеки разом висадили насіння соняха у відкритий ґрунт. Сподіваємось незабаром побачити, як розквітає нове життя. Адже, хороший настрій, який панував при посадці соняха, сприятиме його росту. Так розквітає Україна завдяки нашим діям.

Україна – країна, де соняшники розквітають навіть на полі боротьби, де відповідальність сьогодні не просто слово, а сутність нашого щоденного буття.