Урок пам’яті “Дитинство обірване війною”

До Міжнародного дня безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії у рамках проєкту “Бібліотека без стін та кордонів” завідувачка читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Ірина Любезна провела урок пам’яті для учнів 7-А класу Тернопільського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-економічний ліцей №9 імені Іванни Блажкевич”.
Також у читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ для студентів ВСП “Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ” проведено виховну годину “Дитинство обірване війною”.
Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії відзначається 4 червня та був затверджений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в 1982 році. На сьогоднішній день, через російсько-українську війну більше 100 тисяч маленьких українців змушені були стати біженцями у власній країні, а близько 2 мільйонів безневинних українських дітей втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, гратися та повноцінно відчувати всі барви дитинства. Тому Верховна Рада України 1 червня 2021 року ухвалила постанову №5343, з метою вшанування пам’яті дітей жертв агресії на державному рівні.
Метою Міжнародного дня дітей-жертв агресії є привернення уваги світової спільноти до болю та страждання дітей усього світу, які піддаються фізичному та морально-психологічному насильству під час війни.
Україна на своєму досвіді пізнає весь біль і жах цієї дати. Сьогодні українські діти, на жаль, стають ціллю окупантів. Це злочин не лише проти гуманності, це злочин проти майбутнього всього світу.
Із учнівською та студентською молоддю вшанували пам’ять кожної дитини, яка загинула внаслідок збройної агресії рф проти України. Світла пам’ять загиблим.
Людська свідомість не сприймає великі числа загиблих та тих, хто пропав безвісти. За цими числами стоїть Біль… зруйновані цілі родини. Маленькі особистості, які навіть не встигли побачити, що таке життя.
Наші діти на власні очі споглядають жахіття війни, її наслідки – і ці чорні тіні закарбовуються у пам’яті молодого покоління назавжди.
Злочини проти дітей не повинні зійти з рук тим, хто їх коїть. Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові!
Бережемо світлу пам’ять про кожну дитину!