Бесіда з ВПО “У єдності –сила”

У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв військової агресії проведено годину спілкування з ВПО “У єдності –сила”.
У заході взяли участь студенти гр. ТАт-11 ВСП “Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ” (Куратор – Ольга Тичинська).
Модератор – завідувачка читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ Ірина Любезна.
ВПО – це люди, які втратили своє колишнє життя – дім, роботу, коло спілкування. Вони із щемом в серці діляться своїми життєвими історіями, які ніколи не зітруться з нашої памʼяті.
Пані Галина з Вовчанська, яка була під російською окупацією розповіла студентській молоді декілька історій про дітей та їхні родини, які постраждали внаслідок повномасштабної війни: були поранені, вбиті, викрадені російськими військовими та представниками окупаційної влади. Присутні почули розповіді про важкі умови навчання під обстрілами, про особливості перебування дітей у погребах.
Пані Галина знайшла віддушину у створенні оберегів для наших Захисників та плетінні патріотичних браслетів, які працівники бібліотеки покладуть у маскувальні костюми і сітки та передадуть на передову.
Дівчина Аня з Маріуполя поділилася з молоддю своїм захопленням, яке є для неї антистресом у часі війни і провела майстер-клас із створення цифрової ілюстрації. Детально розповіла про дві програми – Paint Tool SAІ i Photoshop, які використовує при створенні зображень.
ВПО намагаються призвичаїтися на новому місці, але дуже сильно сумують за домом. Вони відкривають свої серця у спілкуванні та знаходять затишок і перезавантаження волонтерячи поруч з працівниками бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ та отримують цінні для кожного слова підтримки.