Майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки для ВПО

У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету проведено майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Його провела майстриня рукоділля, раніше – викладачка декоративно-прикладного мистецтва ТОКЕК ШМ ім. І. Герети Тетяна Ящишин.

У майстер класі взяли участь внутрішньо переміщені особи, які цікавляться цим видом народного декоративного мистецтва. Пані Тетяна розповіла про історію виникнення та традиції створення ляльки-мотанки.

Лялька-мотанка – це не просто іграшка, а витвір мистецтва, який має в собі глибокий сенс та символіку. Вона є оберегом, що захищає свого власника від негативних впливів та принесе щасливу долю у будь-якому домі.

Процес створення оберегу подарував учасникам заходу душевну рівновагу, спокій, відчуття гармонії зі світом. Час пролетів непомітно, і ляльки-обереги, наповнені позитивною енергетикою, були готові.

До заходу долучилася заступник директора з економічних питань Тернопільської обласної філармонії, голова правління ГО «Спілка Жінок Тернопільщини» Олеся Капуш, яка розповіла про старт нового проєкту з фінансової грамотності «Фінансова безпека для кожного» на базі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ.

Проєкт враховуватиме індивідуальні потреби кожного учасника та включатиме інтерактивні заняття з основ фінансової грамотності; індивідуальні консультації та підхід до кожного учасника; практичні навички управління особистими фінансами та поради з планування бюджету, заощаджень та захисту від фінансових шахрайств. Проєкт орієнтований на внутрішньо переміщених осіб, які прагнуть покращити свої знання та навички в управлінні особистими фінансами.

Присутні подякували Олесі за постійну співпрацю з ними, запрошення на концерти у філармонію. На згадку подарували вишитий бісером образ з найкращими побажаннями.