Білл Гейтс рекомендує: чотири книги для читання цього літа!

Мільярдер, співзасновник Microsoft, ненаситний читач, який регулярно ділиться своїми рекомендаціями щодо книг, опублікував свій топ-список книг 2024 року. Рекомендуємо ознайомитись і обрати щось цікаве для себе з цього переліку.
📚 «Жінки» (The Women), Крістін Ханна.
Бестселером Ханни є роман, дія якого відбувається під час війни у В’єтнамі. Головна героїня Френсіс МакГрат воювала у лавах армійського корпусу медсестер, а потім повернулася додому в країну, де панують протести та антивоєнні настрої.
📚 «Вражаюча щедрість» (Infectious Generosity), Кріс Андерсон.
Андерсон досліджує визначення щедрості, зважуючи, як надихнути всіх, від звичайних людей до урядів та корпорацій. За словами Андерсона, окрім надання грошей на благодійні цілі, це означає «пошук нових способів віддавати свій час, навички та співчуття».
📚 «Дивні нові слова» (Brave New Words), Сал Хан.
У цій книзі, написаній генеральним директором та засновником некомерційної організації «Академія Хана», обґрунтовується, як і чому ШІ змінить освіту на краще. Хан пише, що насамперед ШІ потенційно може допомогти «ліквідувати розрив в освіті», допомагаючи переобтяженим роботою вчителям та надаючи недороге репетиторство, адаптоване до потреб окремих учнів.
📚 «Як дізнатися людину» (How to Know a Person), Девід Брукс.
Гейтс каже, що в цій книзі йому особливо цінна впевненість автора в тому, що розмовні та соціальні навички – це не просто вроджені якості, їх можна вивчати та вдосконалювати.
Одним із важливих висновків книги є важливість активного слухання або, як це називає Брукс, гучного слухання. Автор пропонує ставити відкриті питання з такими фразами: «Як ти…», «Як це…», «Розкажи мені про…» та «Як…». Вони спонукають людей докладніше поділитися своїм досвідом та поглядами. Брукс також рекомендує використовувати техніку зациклювання, коли ви перефразуєте те, що хтось тільки що сказав, щоб переконатися, що ви правильно його зрозуміли. Він підтримує те, що експерти називають методом SLANT, що дозволяє передати увагу та інтерес до розмови: сядьте, нахиліться вперед, ставте запитання, кивайте і стежте за тим, хто говорить.