Долучайтесь до міжнародної ініціативи #1Lib1Ref !

З 19 лютого по 10 березня 2024 року українські бібліотекарі, бібліотекарки та всі зацікавлені мають чудову можливість долучитися до міжнародної ініціативи #1Lib1Ref, спрямованої на збагачення Вікіпедії авторитетними джерелами.
#1Lib1Ref, що в перекладі з англійської означає “один бібліотекар, одне посилання”, закликає бібліотечних працівників з усього світу та всіх охочих додавати перевірені джерела до фактів і тверджень у статтях Вікіпедії.
Щоб взяти участь у цій акції, в період з 19 лютого по 10 березня 2024 року необхідно додавати посилання на авторитетні джерела до статей, зазначивши гештег #1Lib1Ref у вашому описі редагування. Чим більше авторитетних джерел ви додаєте, тим більш надійним стає український розділ Вікіпедії.
Активні учасники та учасниці акції, які здійснили більше п’яти редагувань відповідно до правил проєкту, отримають сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна», що відповідає за організацію проєкту в україномовному розділі Вікіпедії. Детальні умови акції та відповіді на часті запитання можна знайти на сторінці конкурсу: https://w.wiki/3Ld6
Для тих, хто ще не має досвіду роботи з Вікіпедією або хоче поглибити свої знання, відбудуться вебінари у вівторок 20 лютого та середу 28 лютого, де крок за кроком буде пояснено, як додавати джерела. Реєстрація на вебінари доступна за посиланням: https://forms.gle/28B2TPqqYP5XAQEF8
На попередньому етапі, який тривав з 15 травня по 5 червня 2023 року, взяло участь 47 користувачів та користувачок, які додали понад 500 джерел. Приєднуйтеся і ви, щоб зробити український розділ Вікіпедії більш якісним і надійним!
Якщо ви ще не зареєстровані у Вікіпедії і не можете потрапити на вебінар, тут можна подивитись покрокові відеоінструкції з редагування статей: