Виховна година “Свята спадщина. Державний герб України”

19 лютого 2024 року виповнюється 32 роки від дня затвердження Державного герба України.
До цієї події для студентів кафедри агробіотехнологій (викладач – Олена Чернишенко), які перебували в укритті бібліотеки ім. Л. Каніщенка під час тривоги проведено виховну годину «Свята спадщина. Державний герб України» та інтелектуальну гру «В нашім серці – Україна» для закріплення знань про національну символіку.
Мета заходу – виховання почуття національної свідомості, поваги до державних символів, патріотизму.
Тризуб є віддзеркаленням історії нашого народу та символом держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність нашої боротьби за суверенітет держави.
Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна ознайомила молодь з історією виникнення і встановлення державного герба України та найперші спогади про тризуб як символ держави.
Проведено вікторину «В нашім серці – Україна», яка допомогла молоді запам’ятати інформацію про тризуб, коли та ким був затверджений герб, які герби були раніше та є тепер.
Водночас репрезентовано тематичну книжкову виставку до Дня Державного Герба України.
Здавна Тризуб виступає як символ нескореності та боротьби українського народу за свободу. Цей символ є об’єднувальним елементом для українських патріотів, які віддано захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.
Наші батьки, діди і прадіди змагались за волю України під предковічними символами, які передавали у спадщину своїм синам та внукам. І ці святині – герб, синьо-жовтий прапор, гімн – будуть і далі кликати до відродження нашої історичної пам’яті, національної свідомості.
Тризуб об’єднує українських патріотів, наших Захисників та Захисниць.
Кожен патріот та свідомий українець виражає повагу гербу своєї країни, що є одночасно визнанням внеску його предків у будівництво та захист самобутності та незалежності України.
Національні і державні символи – це уособлення високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації.
Шануймо наші державні символи, не дамо нікому знищити, загарбати нашу Українську волю, силу духу, нашу незалежність!