“Доля моя з Україною злита”

Сьогодні, 4 березня мало б виповнитися 90 років нашому знаменитому землякові, поетові, публіцисту економісту, громадському діячу – Володимиру Вихрущу.

Володимир Вихрущ – автор більше 100 наукових праць, багатьох монографій, навчальних посібників, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, член-кореспондент Академії підприємництва та менеджменту України, академік Академії економічних наук України.

Проте це лише одна сторона його особистості, адже широкому загалу Володимир Павлович Вихрущ відомий передусім як поет, автор понад 20 поетичних збірок та 5 збірок пісень. Член Спілки письменників України (з 1976 року), лаурет літературних премій ім. братів Лепких та ім. Іванни Блажкевич.

Ще з дошкільного віку Володимир Вихрущ писав вірші. Перша книга його поезій «Барви сонця» побачила світ у 1972 році. Володимир Павлович також є автором багатьох популярних пісень, музику до яких написали відомі композитори Микола Колесса, Юлій Мейтус, Володимир Верменич, Андрій Кушніренко, Анатолій Кос-Анатольський, Мирослав Скорик, Анатолій Горчинський та інші. Вони звучать і сьогодні у виконанні Ніни Матвієнко, сестер Байко, Алли Кудлай, а також самодіяльних співаків та вокальних ансамблів.

23 червня 1999 року Володимира Павловича Вихруща не стало. Проте він продовжує жити у спогадах вдячних учнів, друзів та колег, а також у його невмирущих і незабутніх поезіях.

У бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ ви можете ознайомитись з бібліографічним покажчиком літератури Володимира Вихруща, а також перейшовши за онлайн-посиланням на DSpace. Також 90-річчю від дня народження Володимира Вихруща – відомого громадського діяча, письменника, присвячена тематична книжкова виставка, яка діє у читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка. Читачі мають можливість ще раз доторкнутися до його творчого надбання. Його творчість є актуальною й сьогодні.