Виховна година “Хліб – це будні й свята, хліб – це основа життя …”

До Всесвітнього дня хліба проведено виховну годину “Хліб – це будні й свята, хліб – це основа життя …” з метою знайомлення студентської молоді  з історією виникнення хліба, звичаями, обрядами українського народу, прикметами, пов’язаних з хлібом; виховання шанобливого та бережливого ставлення до хліба, вшанування праці хліборобів; сформування думки про хліб як про одну з найбільших цінностей у житті людини.

У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету говорили про давні традиції нашого народу, про  те, що завжди було турботою і радістю, про  те, що для кожного з нас необхідне, як сонячне світло, чи дихання. Сотні тисяч слів у нашій мові, але на першому місці  одне – ХЛІБ. Хліб – це життя. Недарма в давньоруській і сучасній українській мові хліб називається “жито”. А “життя” і “жито” – слова одного кореня.

Пригадували притчі,  мудрі прислів’я і приказки про хліб, що  прийшли до нас з давніх часів. Студенти проявили неабияку обізнаність у народній мудрості.

Нашу Україну – з давніх-давен називали хлібним краєм, бо люди, що жили тут, – українці-хлібороби, були великими працелюбами, вміли гарно обробляти землю і вирощували на ній хороші врожаї.  Для нашого народу хліб був не просто стравою – це була основа основ життя і найдорожча святиня.

Хліб – це життя і що його необхідно берегти як зіницю ока, як своє власне здоров’я.