Економічна гра-симулятор “Життєвий капітал”

У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбулась гра “Життєвий капітал” – cучасна та ефективна українська економічна гра-симулятор. “Життєвий Капітал” – це національна розробка, запатентована, рекомендована Міністерством освіти і науки України для викладання в навчальних закладах. Адаптована під особливості українського менталітету.

Тренерка – Наталія Яцишин, амбасадорка фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, директорка Тернопільської агенції страхової компанії ТАС Лайф, кандидатка економічних наук.

Життєвий Капітал” – це ноу-хау в навчанні, що  поєднує в собі навичковий тренажер; трансформаційно-психологічну ГРУ; соціально-економічний симулятор реальності.

В процесі гри учасники повторюють дії від 50 до 100 разів.

Так, звісно, мозок “кипить”, але на виході, навіть після першої гри, починають формуватися звички. Більше ніж 70% гравців одразу починають застосовувати нові навички в житті. Вся гра побудована на виборі з множини варіантів, в момент прийняття рішення є багато невідомих змінних, часто рішення приймається під зовнішнім впливом.

В ігровий процес “вшиті” всі легальні фінансові інструменти в Україні, якими може користуватися “будь-який пересічний громадянин”:

– банківські депозити;

– кредити комерційні та приватні;

– гроші “під подушкою”;

– пенсійно-накопичувальні програми.

В грі змодельовані практично всі можливі життєві ситуації які так чи інакше впливають на фінансове становище людини:

– звільнення, або банкрутство;

– емоційні, незаплановані витрати;

– народження дитини;

– отримання спадщини;

– ризикові випадки з нерухомістю, автівкою, здоров’ям;

– ситуації пов’язані з літніми батьками;

– і багато іншого.

У результаті проходження гри учасники отримали новий досвід, обмінялися позитивною енергетикою та прокачали свої фінансові звички, а саме нові навички ефективного управління фінансами; навички створення, збереження, примноження капіталу; навички планування на трьох рівнях стратегічному, тактичному і операційному; оцінку свого навику вести ділові переговори; досвід залучення інвестицій в свої проекти; усвідомлення своїх сильних сторін і як надалі грамотно їх використовувати; навчилися швидко оцінювати можливості.